Mampu kan?

Assalammualaikum.

Macam mana puasa korang?
Hope makin padu.
Makin dekat diri dengan Allah.
Makin banyak ibadah untuk 10 hari terakhir..


Korang pernah rasa tak bila mana korang nak sangat sesuatu tapi tak mampu..?
Dalam saat itu memang tak ada jalan pun untuk dapat kan apa yang korang nak.
Aku punya impian tinggi sangat.
Berkecamuk juga hati kalau aku tak dapat.
Bukan aku tak berpijak di bumi yang nyata.
Cuma aku rasa impian aku tu terlalu dekat dengan aku.
Aku yakin one day aku mesti dapat capai impian tu.

But on the other side, kadang rasa macam mustahil.
Faham tak?
Positif aku tu kadang buat aku terfikir.
Mampu ke nak capai?
Kalau aku betul2 nak capai, mesti susah.


Usaha x ada masalah.
I'll try my best untuk usaha sampai dapat.
But now kisah nya impian aku tu terlalu tinggi.


Setiap hari bangun pagi, itu perkara pertama yang terlintas dalam kepala otak aku.
Itu juga perkara terakhir yang aku fikir kan sebelum aku tidur.


Yes..
Kalau mudah nak bagi korang faham, aku ni macam orang angau bercinta.
Selalu teringat benda tu.
Setiap masa


Hurm..

Sekian.

My talk:) doakan aku.


Thanks for reading :)

No comments: