sikap kurang SIVIK segelintir masyarakat kita!!

Assalammualaikum..

alhamdulillah..hari ni kesihatan myra agak baik..:) hehe..semalam kiok habis!
it's ok..ujian di bulan ramadhan..:)

myra ade story nak share..ekceli ni story 3 hari lepas..hari ahad,7/8 ..
sebelum uh kan,myra nak tanya sikit..
ape perasaan korang bila korang nak pergi makan dekat sebuah restoran..then dari jauh korang dah aim meja makan..so,korang pon tanpa lengah lagi,terus pergi ke meja yang korang dah pilih tadi..sampai je dekat meja uh,korang pon duduk la..sebab nak tunggu family korang yang lain sampai..tup! tup!! ade pulak HAMBA ALLAH sorang ni,tibe-tibe datang and duduk dekat meja korang uh then dengan SELAMBER BADAK dia lambai tangan dekat ANAK BINI dia panggil datang dekat meja uh..ape korang rase hah??


ok..itu just intro je..sebenarnya benda tu la yang myra nak story..myra memang HOT giler dengan mamat uh..dengan muka SELAMBER aje dia datang ambik tempat myra..
pergh!!! AGAK KURANG AJOR nama nyer tue!
bila ibu dengan ayah myra sampai, dia orang pon pelik?..kenape tibe-tibe MAMAT uh datang terus duduk dekat tempat itu?? sedang kan myra yang sampai dulu..

ayah dah suruh myra mengalah..kali ini ayah yang cari kan meja makan tok family kita orang..
pergh!! WAK LU nak mengalah dengan orang macam tue????!!! itu bukan cara myra!
for me,he has to be given a lesson! so that he knows how to respect people place!!
d*** u!! (maaf..first time aku mencarut dekat belog..)


ibu myra dah faham sangat dengan perangai myra..yes! i'm a hot tempered person..tapi myra akan jadi baik kalau orang buat baik dengan myra..it's easy rite?? fair and square!

ibu myra terus tarik tangan myra sebab tak nak myra cari pasal dengan dia..
HELLO!! kalau kau anak jantan,meh sini la..!

bila anak and bini orang uh dah sampai dekat meja uh,myra masih tak berganjak..nak tengok,sejauh mane dia perasaan TUNGGUL yang ade dekat depan dia uh..-.-''
and yes! finally that dummy looked at me!
bini dia yang sarat pregnant pon tercegat dekat sebelah husband dia..


"ekeleh! aku sampai dulu..yang kau tibe-tibe nak datang terus duduk ni asal??! "

korang tahu tak ape yang DUMMY itu buat ??
ha! dia buat BODOH! ikot kan hati myra nak aje cari pasal dengan dia..muka macam nak mintak kaki!
tapi ayah myra dah panggil..nak tak nak myra kena dengar..
tapi beb sebelum myra BLAH dari situ,myra tak BLAH kosong..
coz hati myra time itu memang panas giler!
nak nak pulak jumpa dengan orang yang tak reti bahasa..
itu nama nye melayu sombong!
belum kaya lagi itu..kalau dah kaya,lagi ramai orang awam dia tindas!

myra sempat ketuk meja dia..and korang nak tahu tak,customer yang dekat dengan kita orang semua pandang..*agak malu juga time itu..tapi sebab aku nak pertahan kan hak aku..so,i level up my ego! 


moral of the story: tolong respect (HORMAT) hak orang..kalau tak pandai nak hormat hak orang,baik duduk aje dalam hutan..dude! we're in a community..u're a father of your kins! is that how you teach to your children?? congrats!! you are the worst father in the world! poor your children..myra tak kesah nak mengalah time itu,tapi myra tak puas hati dengan tindakan dia..tibe-tibe terjah..agak nye macam itu kot dia masuk orang?? tibe-tibe terjah masuk rumah orang..tak bagi salam langsung..bagus ler~~ semoga anda species yang terakhir yang wujud di muka bumi ini..


sekian..

my talk:) setiap orang ade limit kesabaran kan?..macam itu juga myra..elok-elok datang dekat restoran makanan segera uh nak celebrate birthday adik myra,mamat uh datang rosak kan mood myra..-.-''
memang hangin aku satu badan..





Thanks for reading :)

2 comments:

Popoi said...

bykkn bersaba yer~~

mia :) said...

Popoi: ye..mmg myra tgh sbr nie..btw,thanz for ur comment! :)