korang..:')

salam..

korang2!
aku nak mintak maaf ler kalau selama nie aku ade buat salah dengan korang kn?
kalau aku ade sakit kan hati korang,aku mintak maaf banyak2.
kalau aku ade buat korang benci,aku mintak maaf jugak.
kalau aku ade buat korang menangis,pon aku mintak maaf.
kalau aku ade lupe dengan janji2 aku,aku mintak korang maaf kan..

aku dah berubah..
aku pon x tahu ape jenis tranformasi yang aku buat?
kekadang aku sendiri pon x faham..
konfius pon ade..
tapi aku sedar..
dalam aku sibuk nak transform diri aku,aku maybe dah banyak buat salah dengan korang..
expecially dengan orang2 yang sekeliling aku nie..
mahupun dengan orang yang pernah hadir dalam hidup aku..

sebenarnye kan,aku sayang korang semua!
life aku hanya untuk tengok orang sekeliling aku nie happy..
x kesah lah sesiape pon..
kalau korang happy,aku lagi happy.
aku x kesah ape nk jadi dengan diri aku nie..
sesekali terase gak diri nie macam orang bodo..
tapi nie la aku yang sebenarnye..
aku lebih utamakan orang sekeliling aku dari diri aku sendiri..


aku x suka tengok orang sekeliling aku sedih..
aku x suka tengok orang sekeliling aku menangis..
kalau boleh aku nak korang share semua dengan aku..
supaya korang lega.
aku x anggap pon masalah korang sebagai 1 beban..
aku ikhlas jadi seorang pendengar.
aku ikhlas jadi seorang sahabat.
asal kan aku dapat buat korang happy balik..


aku x nafikan yang aku nie susah untuk korang fahami..
perangai aku buat semua pelik2 jew.
tapi aku x suka nak marah2..
sebab aku percaye,bile kita marah,kita akan buat orang sedih.
aku x suka tengok orang sekeliling aku sedih..
aku suka puji korang,.
sebab aku percaya setiap pujian akan akan buat korang happy.
aku x suka buat korang down.
sebab nanti korang hilang semangat.
aku suka kata korang hebat!
sebab memang itu kenyataan nyer.


bagi aku hidup nie singkat sangat..
entah bila2 aku boleh pergi..
so,sebelum aku pergi,..
aku nak:
-tengok orang yang aku sayang bahagia
-tinggal kan korang dalam keadaan happy
-korang ade pengganti aku
-korang maaf kan semua salah dan silap aku

aku x nak:
-korang cepat putus ase dalam hidup
-korang lupe kan aku
-korang simpan ape2 dendam dengan aku

sekian..:)
Thanks for reading :)

2 comments:

::blog anak jawer:: said...

biasa lah...sifat manusia ni sentiasa berubah-ubah...hopefully biarlah perubahan yg positive...hehehe

-Yok mampir diluk = orang asli...di medan pertempuran dua agama..

mia :) said...

ye..myra akn cube untuk ke-arah itu..:) thanx for comment!