topi jadi tudung...??

salam..


nyum2..
em..boleh tahan gak jmbu nie..(mulot penoh dgn jmbu batu..)

aish..
byk ctew yg myra nak post dkt sini..
(eyh,sedap pulak jmbu ni..makin laju pulak aku mkn jmbu ni..padahal baru blik dr pizza hut..kt pizza td,aku mkn mcm org hilang diri..main bantai jew ape ade dpn mata..adoi..myra2..)
mggu ni,byk pulak story yg berlergar-legar dekt kepale otak myra ni.
tapi x ada masa nak update kt blog lg..(bkn x ada masa,but x ada mood! fullstop!)

beb!
ecok 14/2..
korang tau x ecok hari ape??;)
jeng! jeng! jeng!!
toinnnkk!
haha..
x sbr nak tggu ecok!
serioussss wok!
dh dua minggu myra plan..
hope,gempak la ye ecok! ;)


to the person i love veryyy3 much,
this point is for u..
i want to give everythng..just for u!
u are my mr. right..:)
and u always be mine!
my little heart whispered,..
that u are the best!
thanks for being my special..
my life is so meaningfull..





dah3..
grammar pon tunggang langgang..;p
ade hati nak 'skeaping'!
toinnkk!

ok la..
apa yg dekat ats tadi uh,
myra nak bg tau..
yg "dia" lah yg terbaik pernah hadir dlm life myra..
dan myra tggu tanggal 14/2..
untuk hargai kehadiran dia:)


 


wah..!
jiwang pulak aku mlm2 nie ;)
ala...
sekali sekaler..;)
huhu..

wott!
ecok pagi2 lagi myra dah busy..
nak kena pergi sek..
ada hal sikit..
sekali tu,boleh jumpa dgn junior2 myra ;)
adik ku!!!!! ;)
haha..

then,myra ada urusan luar sikit ngan member..
urusan apa??
x pyh bg tau la..
public sgt..

3 hari lepas myra pergi cri kerja..
ala,dekat jew..
x jauh pon dari rumah..
pergi ngan member..
pergi pagi..
balik ptg..
memang seksa la..
frust tu jgn cite ar..
mmg kecewa tahap dewa!

x ada rezeki kan?
nak wat mcm mane??
terima aje lah..
hari tue mmg menguji kesabaran myra..
tercabar gak ar kesabaran myra bila nak kena "berhijrah" dari 1 kedai ke kedai yg lain..

tapi akhrnya myra dpt gak..
myra dpt 2 tawaran kerja..
tapi dua2 myra tolak..
sorryyy!
myra ada prinsip myra sendiri..
kalau dah melampau,mmg myra x boleh terima..

dia org mintak myra bekerja tnpa pkai tudung..
what???!!
nonsense!
kalau trpksa gadai maruah dan agama disebabkn kerja,,,,,
lebih baik myra cari kerja lain..
yang jauh lebih baik..
even myra ni pon bkn nye baik sgt..
myra sedar kekhilafan myra..
tapi myra belom hilang akal lagi untuk terima tawaran tue..
mmg la gaji tinggi..
intensive+OT+point+tip..
confirm boleh cecah dlm rm 1k +++..
nauzubillah!!

tapi myra terfikir..
kenape dalam negara kita sendiri,
ada yg masih berfikiran kolot tntg pemakaian tudung sewaktu bekerja..
bagi myra bnde tu x salah?
sbb negara kita sendiri adlh merupakan negara islam..
salah sebuah negara islam yg dihormati oleh negara lain..
but,why the issue of wearing the scarf during working comes up??
em...bila supervisor tadi bg tau myra tntg isu tudung tu,
myra x duduk diam je..
eyh,hello!
there's must be a reason??

slamberr je ar myra tnye kt dia..
peduli ape myra??
"maaf..boleh encik bg sebab kenapa sya x dibenar kn pakai tudung masa bekerja??sedang kn tudung tu suatu kewajiban bg perempuan islam.."
encik tu jwb...
"sya tahu.tapi di sini kami x benar kn pekerja kami pakai tudung..kami sediakn topi..untuk cover rambut..pelanggan kami kebanyakkan nya terdiri dari tourist..kami x nak mereka kurng selesa bila pekerja kami serve mereka dgn memakai tudung"...

ok..!
lepas ni,topi boleh digunakan untuk menutup aurat..
sbb topi boleh cover rambut..!
(nada perli)



perghhh!!!
shooomat beb jawapan dia!
memang tabik springggg ar..
em..memang bertikam lidah gak ar myra ngan supervisor tu..
bkn sbb myra desperate dgn twaran kerja dia..
but myra x puas hati dgn jwpn yg dia bg..
and myra x puas hati dgn syarat yg dia letak kan..

thanx derr tok jwpn yg agak "munasabah"!


(eyh,hot pulak aku mlm2 ni;p )
haha..

ok2..
siang td gi butik kakak sedare myra..
butik pengantin..
ha!
sape2 yg plan nak kawen uh,
mai jmpe myra;)
myra bg harga baik punye..
butik uh pon dekat jew..
dekat ampang waterfront..
atas save more..


pergi sana sbb nak jmpe buah hati;)
hehe...
ank buah myra ler..;)
rindu gler kt dia..
cmpai2 je,dia tgh tido!
adoi!
kecewa jew..
ingt an nak main dgn dia..

tapi x pew..;)
akal ku pnjg ;p
haha..
pew lagi?
myra bgn kn la dia..
huhu..
bdk 5 bulan yg tgh nyenyak tido,
kena kacau dgn auntie dia;p
haha..

jahat2!!
actually myra x boleh tgk baby tido!
wak lu nak tido ble wa datang??;p
(brutal la plak)
ala..lagi pon suma anak buah myra dah fhm sgt perangai myra;)
huhuhu..
(dak aprilfool mmg mcm tue..x leh dinafikan lg..)
tapi kan,
dia org suma baik jew;)
bila myra dukong,diam jew..
x byk songeh! ;)
haha..

puas ar gak siang td main dgn KIMI..
even dia masih ngantok lagi..
huh!
peduli apa myra??;)
huhuhu...

sekian..

my talk:) got to go..bubye! to PENGAWAS2 SMKTK..tahniah untuk perlantikan anda ecok! pegang amanah yg diberi sbaik mungkin..jln kn tggjwb yg diberi dgn jujur..tunjukkan kredibiliti anda sbg pgws..semoga bdn pgws kita akn lebih dihormati..-pgws senior smktk-
Thanks for reading :)

4 comments:

kerol said...

syabas sbb berjaya pertahankn agama awk...
ap2 pun bes baca artikel awk...
mcm baca novel diari =)
keje je la kt butik tu
janji keje kn
nk blanje sy bgtau ek
take care

mia :) said...

x ada ape2 la ckgu,,sya hnye jln kn tggjwb sya je..tq cz follow blog sya..:)

Salwa said...

myra!!...
wa tabik spring r sma lu..
hahaha...
wa skong r pe yg myra 2lis nie..
haihh..ape r zmn skang nie..
npe??
pkai tdung berdosa kew??ape??bkk tdung uh x berdosa??
plik r npe dorg x trima org yg bertdung nie..
nie kn negara islam..kte 2njuk kn r imej islam..
yg pelik nye..sstgh owg islam kte pn mmperlekeh kn owg yg bertdung..haihh

mia :) said...

wa!it's ok la..
myra just wat pew yg patot..
kalau wa dekt tmpt myra or sesiapa jew la,confirm akn buat bnde yg sama..
but sedih ar ckit..
segelintir masyarakt kta trlalu mngikut telunjuk and kehendak tourist..
padahal ni negara kita..sepatot nye kita kena pertahan kn hak kita..
huhu..
papepon,thanx for comment:)