budak brutal..;)

assalammualaikum..

tadi myra pergi teman kn ibu ke pasar..
x jauh dari pasar tue,ada la sebuah tadika..
time tu pulak,
myra nmpk parents dah mula nak hantar anak msing2 ke tadika..

alololo....comel nye! ;)
semua kecik2 jew..
pkai pulak beg sek kartoon!
huhu..
sweet sgt!

eyh,bila tgk bebudak tu,teringat dekat sorang budak perempuan nie..
perghh!!
comel la gak..
tapi perngai dia,..
adoi~
nauzubillah~
nakal!
dah lah nakal,
lasak pulak tue..
perangai dye sebijik mcm tomboi!





myra kenal budak tue dah lama dah..
and sekarang budak tue dah besar..

dulu time parents dia nak hantar pergi tadika,
bukan main ssh lagi..
then ciap letak kn syarat tok ke tadika
haha..
macam2 syarat yang budak tu letakkan dkt parents dia..
nak x nak,
terpaksa la parents dia ikot kn..
adoi~
nakal betol!
 x habis dekat tue jew..
balik dari tadika,
ada jew tempat persinggahan yg dia nak pergi..
em..apa lg,
nak ke kedai la..
nak beli gula2..
kalau x dpt beli,
mula muka mcm cekodok penyek!


sampai je dekat rumah,
budak tue akn lepak dpn tb..
ngadap kartun favaret dia..
myra masih ingat lagi kartun feveret budak tu..
em....kartun BOB THE BUILDER..
ala,kartun yg bina2 bangunan tue??;)


ptg pulak,
mula la dia keluar main..
sebelum dye keluar gi main,
dia akn singgah rumah jiran dia dulu..
nak panggil kwn2 dia..
yang best tu,
kwn2 budak tue, lelaki..
umur lbih kurg dlm darjah 4 masa tu..
budak tu pulak baru umur 6 tahun..
kwn2 baik dia 2 org..
x silap myra,
sorang nama HELMI..
lagi sorang nama APIS..


em...budak perempuan ni,
x suka main anak patung..
bg dia,
tu permainan budak perempuan!
ahaha..
yg myra x tahan uh,
habis tue,
dia x sedar yg dia perempuan..
adoi~
rosak2..


em..jiran sebelah rumah dak ni,
seorang nenek..
nek maimoon nme nye..
nenek nie suka becucuk tanam..
kalau pagi2,
ada jew bnde yg nenek tu nk tanam..
mcm2 jnis pokok jugak la yg nenek tue tanam..


kebetulan dpn rumah nenek tue ada pokok mangga..
rendang la jugak..
kalau time buah,
confirm banyak mangga..


kalau korang nk tau,
dekat pokok mangga tue la yang jadi port main budak perempuan tu..
kalau main pondok2 dekat bwh pokok tu,x pe la jugak..
ni tak..
budak tue pergi panjat pokok tue sampai dahan yg pling tinggi,
then bergayut dekat dahan tue..
adoyai~
memang nakal..
then,
bukan setakat bergayut je..
kadang2 tu,
putik mangga yg baru nak bertunas tu,habis dia  dicabutnya..
katanya,nak tolong nenek tue bersih kn pokok!
hahahaha..
habis pokok mangga nenek maimoon tu dikerjakan nya..
dah macam berok!



bila dah jadi mcm tu,
apa lagi??
mengamuk la org tua tu(nenek maimoon)! ;)
ahahaha..
mane x nye??
pokok mangga tue,pokok kesayangn dia:)
haha..
adoi..


tapi dalam marah,
nenek tue sayang dekat budak tu..;)
even bukan cucu dia..
hehe..


ok2..
smbung blik cerita budak nakal tadi..

em..perangai dajjal dia bukan setakat tu jew..;)
ade lagi..;p
hahaa..

em..lepas dh penat bergayut dekat pokok mangga,
budak tu akan pergi sambung main dekat taman permainan pulak...
x jauh pon dari rumah dia..

ha!
time nie paling best! ;)
haha..
kalau dia rasa dia nak main permainan dekat taman tu,
dia akan halau budak2 yang ada dekat situ!
haha..
gila otai! ;p

x padan dengan kecik!


em..dalam byk2 permainan yg ada dekat taman tu,
dia paling suka main palang besi..
coz dia suka memanjat!
haha..

ha!
ada lagi..;)
kalau orang lain main buaian smbil duduk,
dia akn main buaian smbil berdiri!!
haha.,.
budak tu memang x tau takot..;)

somtimes uh,
budak tu akan melompat dari buaian yg tengah laju berayun tu..
memang gila!
x padan dengan perempuan..!
yang myra pelik,
budak tu langsung x rasa sakit bila jatuh..
even dari tmpt tggi..
ish3..
serius myra cakap.
memang x macam budak perempuan! -.-"


em..bila dah penat memanjat,
dia akn ajak kwn2 dia dekat taman uh main POLICE N THIEVES!

ala,...permainan polis kejar pencuri tue;)
habis 1 taman tue dia lari..
memang lasak betul budak tue!
kalau dia jadi polis,
habis semua pencuri2 dia tangkap!
mane x nye?
lari bukan main laju lagi..:)
haha..


tak sangka myra budak perempuan boleh jadi mcm tue..

tapi kan..
tue dulu..
sekarang ni budak tue dah x mcm tomboi lagi;)
em..tapi ada la skit 'OTAI' dia;p
haha..
statement poyo!



ok2..
myra malas nk berahsia-rahsia identiti budak tue..
kalau korang nak tau,
budak tue siapa??
korang usha la gambar dekat bwh ni..;)

jeng3!
tooinnk!
huhu..
macam kenal je kan??
haha..
so,sendiri buat kesimpulan la ye!;)






sekian..

my talk:) dah besar dah budak tue;p haha..
Thanks for reading :)

2 comments:

Salwa said...

hahaha..mmg myra knl cgt2 kan budak uh..
hahaha...
da agak da yg tu myra..haha.
baek punye (^_<)

mia :) said...

wa!
em..wa kenal gak kew budak tu??;)
huhu..
tp skrang budak uh dh x nakal lagi dh;p
haha..
btw,thanx derr for comment!